Yazılı Çeviri Yüksek Lisans Programı

Yazılı Çeviri Yüksek Lisans Programının amacı yayıncılık sektöründe çalışacak çevirmen ve editörler, ve çeviribilim alanında çalışacak araştırmacı ve çeviri eğitmenleri yetiştirmektir. Program, çeviriblim bölümü mezunlarının yanı sıra, farklı uzmanlık alanlarında eğitim almış kişilerin çeviri konusunda kendilerini geliştirmelerine de olanak tanır. Bu amaç doğrultusunda, çevirinin uygulama, kuram ve eleştiri boyutları öğrenciye sunulmaktadır.

Yüksek Lisans Programı bir lisans derecesine sahip, İngilizce ve Türkçe yetkinliğini kanıtlayan tüm adaylara açıktır. Bu programa başvuran adayların Sosyal Bilimler Enstitüsü Yönetmeliğince gerekli görülen şartları yerine getirmeleri zorunludur.

Yazılı Çeviri alanında Yüksek Lisans Derecesi almak için öğrencilerin bir çeviri projesi ve yüksek lisans tezi dahil olmak üzere toplam 25 kredilik dersleri tamamlamaları gerekmektedir.

Son Güncelleme: 14:52:20 - 29.10.2019