Edebiyat çevirisinde makine çevirisi kullanımı üzerine bilimsel araştırma projesi TÜBİTAK desteğiyle Boğaziçi Üniversitesi Çeviribilimi ve Bilgisayar Mühendisliği Bölümlerinin işbirliğiyle yürütülecek!

Edebiyat çevirisinde makine çevirisi kullanımı üzerine bilimsel araştırma projesi TÜBİTAK desteğiyle Boğaziçi Üniversitesi Çeviribilimi ve Bilgisayar Mühendisliği Bölümlerinin işbirliğiyle yürütülecek. ARDEB 1001 kapsamında desteklenmesine karar verilen ve yaklaşık üç yıl sürecek olan projede Doç. Dr. Mehmet Şahin yürütücü, Dr. Öğretim Üyesi Ena Hodzik ve Prof. Dr. Tunga Güngör araştırmacı ve Dr. Sabri Gürses doktora sonrası araştırmacı olarak görev yapacaklar. Projede lisans, yüksek lisans ve doktora düzeyinde bursiyerler de yer alacak.

Son Güncelleme: 19:28:25 - 30.07.2021